Літературна світлиця «Добра казкарка і оповідачка»

Якось зовсім не дивуєшся, що людина стала письменником, якщо їй від народження дароване прізвище Письменна, погодьтеся…

Творчість Л.М.Письменної – це  чарівні і цікаві розповіді про Золотого Богатиря, і про Синю Ластівку і про Блакитного  Оленя. Сюжети творів світлі, непідкупні і чесні.  В чому таємниця її творчості? Хто знає?  Мабуть в тому, що автор по-справжньому любила своїх читачів, а вони відповідали їй взаємністю і з захопленням читали все, що виходило з-під пера улюбленої виховательки.

Лариса Письменна, спочатку навіть не збиралася бути письменницею. Це сталося випадково. Вона працювала вихователем у дитячому садочку і, щоб діти не нудьгували вигадувала для своїх вихованців казкові історії. Герої її казок звичайні діти, але пригоди, які трапляються з ними – казкові і, навіть, фантастичні. Іноді не можна зрозуміти де правда, а де вигадка. Маленьким слухачам ці історії дуже подобалися! Вони просили ще й ще, і вихователька вигадувала все нові казки…

Це було дуже давно, ще в минулому столітті! В цьому році 11-го лютого Ларисі Письменній виповнилося б 110 років!

Книги ці читали й любили діти у минулому столітті,  їх читали бабусі і дідусі, мами і тата наших маленьких читачів. І сьогодні малі читайлики читають ці казки. Тільки, на превеликий жаль, бібліотека може запропонувати нашим читачам ті самі книжечки, що читали їх батьки, бо нових видань чудових українських казок немає.



 

Коментарі