«Слово, яке робить дива»

11 січня – Всесвітній день «спасибі» і цей день можна назвати однією з найбільш «ввічливих» дат року. Слова подяки мають дивовижні властивості, часто воно означає більше, ніж будь-які матеріальні винагороди.

  Вважається, що дякування — одна з тих дій у житті людини, котру можна виконати лише за допомогою мови, спеціально витворених для цього висловів. Найуживанішими формами подяки є ДЯКУЮ та СПАСИБІ, які незрідка мають при собі слова, що посилюють вираження вдячності: щиро, сердечно, красно і т. ін.

  Щодо походження цих слів, то більшість мовознавців сходяться в думці, що слово «спасибі» походить від слів Спаси Біг. А от українське «дякую» має більш складне походження.

 Пам'ятайте, що слова подяки володіють чарівними властивостями - люди за їх допомоги дарують радість один одному, висловлюють увагу і передають позитивні емоції, тому не скупіться на добрі і теплі слова, подякуйте у цей день всім, кого ви любите і цінуєте.

 Ми ж сьогодні дякували всім нашим любим читачам, які завітали до нас у бібліотеку. А тим хто не встиг сьогодні ми подякуємо і в  інші дні, бо ми весь час їм дякуємо.

 Але найбільша дяка сьогодні і кожен день, і кожну хвилину ми дякуємо нашим ЗАХИСНИКАМ!

Скажи спасибі, адже це просто так,
Скажи спасибі, адже це така дрібниця,
Скажи спасибі, і світ стане світліше,
Скажи спасибі, скажи, скажи.

Дякуємо що прочитали!


 

Коментарі