Виставка – подорож «Європа наш спільний дім»

У травневі дні все європейське співтовариство відзначає День Європи. Європа – це велика міцна родина, об’єднання прогресивних, демократичних держав. Європейці поєднані спільною ідеєю процвітання та миру. Україна є частиною Європи.  Цей день став символом початку, вільного та успішного шляху, мирної співпраці між суверенними націями. Свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного з нас. І ми – частина Європи.

День Європи Україна цього року вдруге святкує в один день з країнами ЄС.

8 травня 2023 року Президент України підписав Указ про відзначення 9 травня Дня Європи.

 Нині для українців цей день набув особливого значення, адже нашу країну та Європейський Союз єднають не лише спільні цінності, історія та культура. Наразі, країни ЄС, стали для українців близькими друзями, помічниками та тимчасовою домівкою мільйонам українців, які зазнали горя від російської агресії.

Цьогоріч Дні Європи в Україні особливі – ми зустрічаємо їх в умовах війни. Український народ героїчно відстоює від рашистської навали демократію, свободу, історію, культуру, людські життя та мрії усієї прогресивної Європи. Українці тепер – приклад мужності, незламності, героїзму та єдності.

Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи. Щорічне відзначення Дня Європи в нашій державі започатковано Указом Президента України від 19 квітня 2003 р.

З нагоди Дня Європи в бібліотеці організували виставку – подорож «Європа наш спільний дім» .



 

Коментарі