Юридичні паралелі «Права і свободи людини і громадянина»

  Щороку 10 грудня у світі відзначають Міжнародний день прав людини.   Саме у цей день Організація Об’єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини. Ця декларація проголошує права особистості, цивільні й політичні права і свободи.

  Засновники цього свята висловлювалися за розширення прав людини, активну пропаганду ідей рівноправності, соціальної відповідальності та взаємодопомоги. 

  Загальна декларація прав людини — міжнародний документ, в якому чітко сформульовані положення про права людини.

  У Декларації заявлено також, що всі люди мають рівні права, які не залежать від їх особових відмінностей і від різниці в політичних системах їх країн.

  Загальна декларація прав людини — перший досвід колективної розробки універсального документа з прав людини. Багато країн світу включають основні положення Декларації у своє базове законодавство і конституції. Крім цього, положення цього документа лежать в основі багатьох пактів, конвенцій і договорів з прав людини, укладених з 1948 року.

  Головною загрозою і перешкодою для реалізації прав людини стають збройні конфлікти. Саме в умовах конфліктів та війн порушення прав стають надзвичайно масштабними. І зараз ми бачимо, як росія порушує всі можливі і не можливі права в Україні.

 Тому весь світ повинен боротися за право жити в мирі. Ніяка країна – агресор не має права забирати в нас життя і свободу.



 

Коментарі