Експрес – інформація «Толерантність, як людська цінність»

 

Толерантність ‒ це готовність постійно і з гідністю сприймати будь-яку особистість або подію. Синоніми: терпіння, терпимість, витримка, примирення, стриманість, володіння собою, врівноваженість,  холоднокровність, стійкість, відкритість, мудрість.

Толерантність – це повага до свободи іншої людини, її поглядів, думок, поведінки, прийняття і правильне розуміння різноманіття культур нашого світу, форм самовираження людини і способів вияву людської індивідуальності. Синоніми: неупередженість, об'єктивність, справедливість, об'єктивізм, коректність, лояльність, демократичність.

Толерантність ‒ це готовність прийняти інших такими, якими вони є, і взаємодіяти з ними на засадах згоди й порозуміння. Синоніми: почуття такту, ввічливість, чемність, галантність, вихованість, доброзичливість, дипломатичність.

Толерантність ‒ це милостивість, делікатність, прихильність до іншого. Синоніми: люб'язність, шанобливість, дбайливість,  чутливість, чуйність, гнучкість, тонкість, любов, доброта.

Поняття толерантності вбирає в себе багато позитивних людських якостей та проявів особистості, головними серед них є щирість, мудрість, людяність.

 



Коментарі