Інформ-година «Бджола – божа мушка, а пасічник – божий чоловік».

Всі  знають як ми, українці, любимо «смачні» свята. То День сала, то свято Борщу. А ще є в нас таке солодке свято – День пасічника, який відзначається 19 серпня.

 Ми тут запланували провести  до цього дня виставку, розповісти своїм читачам про свято, про бджіл, про мед. Та готуючи матеріал зрозуміла, а що ми самі про це знаємо? Нічого… В Інтернеті щось прочитаємо. Але наші читачі і самі зможуть все це прочитати. Тому ми пішли «в люди», а точніше до пасічників.

 І що я вам скажу, словами емоції, які отримала від спілкування з цими людьми, не передати. Це фанати своєї справи. Вони можуть годинами розповідати про свою улюблену справу. А що вона улюблена, немає жодного сумніву. Бо про своїх бджілок вони розповідають, як про членів родини. А ще ці люди щирі, щедрі і скромні. І, звичайно, пригощають медом. Я б могла і вам, все що почула, розповісти. Але краще самі відвідайте своїх знайомих бджолярів та привітайте з професійним святом. Не пошкодуєте!

 Честь і хвала трудівникам пасік, які приносять до столу українців неповторний дар землі та сонця. Велика подяка вам за наполегливість, вірність народним традиціям, любов до своєї землі.










 

Коментарі