Всі знають як ми,
українці, любимо «смачні» свята. То День сала, то свято Борщу. А ще є в нас
таке солодке свято – День пасічника, який відзначається 19 серпня.
Ми тут запланували
провести до цього дня виставку,
розповісти своїм читачам про свято, про бджіл, про мед. Та готуючи матеріал
зрозуміла, а що ми самі про це знаємо? Нічого… В Інтернеті щось прочитаємо. Але
наші читачі і самі зможуть все це прочитати. Тому ми пішли «в люди», а точніше
до пасічників.
І що я вам скажу,
словами емоції, які отримала від спілкування з цими людьми, не передати. Це фанати
своєї справи. Вони можуть годинами розповідати про свою улюблену справу. А що
вона улюблена, немає жодного сумніву. Бо про своїх бджілок вони розповідають,
як про членів родини. А ще ці люди щирі, щедрі і скромні. І, звичайно, пригощають медом. Я б могла і вам, все що почула, розповісти. Але краще самі
відвідайте своїх знайомих бджолярів та привітайте з професійним святом. Не пошкодуєте!
Честь і хвала
трудівникам пасік, які приносять до столу українців неповторний дар землі та
сонця. Велика подяка вам за наполегливість,
вірність народним традиціям, любов до своєї землі.
Коментарі
Дописати коментар