Краєзнавча мандрівка «Відкрий для себе рідний край».

Всі ми знаємо яка гарна наша Україна. Скільки в ній райських куточків. Та не всі наші земляки знають, що такі куточки є навіть у нашому селі. І один із таких – розсадник декоративних рослин «Осокор». Не вважайте це за рекламу цього підприємства, тільки захоплення неймовірною красою.

  Цими днями, з ініціативи представників благодійного фонду «Право на захист», наша бібліотека організувала  для переселенців, які проживають в гуртожитку СПТУ №46, екскурсію до «Осокору».

  Це щось неймовірне! Ніби потрапляєш у казковий сад. Яких тільки рослин тут не вирощують. І справа навіть не в самих рослинах, вони в  більшості, самі звичайні. А саме в техніці вирощування: топіарне мистецтво фігурної стрижки рослин.  Ми побачили дерева вирощені в японському стилі Нівакі. Працівники розсадника формують крону дерев так, що зі звичайного дерева виростає чудо – дерево. Із звичайного граба – створили зелену арку. Саме зараз чудово квітують красуні Нівакі із глоду. Радують око спірея, гортензія, магнолія, форзиція, калина, горобина, бузок і ще багато різних рослин.

  Про цю красу можна розповідати багато, але краще, хоча б один раз побачити.

  Ми щиро вдячні представникам фонду Максиму та Юлії, які допомогли організувати цю прогулянку, а представнику розсадника Бут Наталії Вікторівні, що  показала нам це чудове місце.  












 

Коментарі