Виставка-присвята «Доброволець – це покликання серця».

14 березня в Україні відзначається свято на честь українських добровольців, які були першими, хто став на захист держави, коли ворог прийшов на нашу землю. Українські добровольці – це символ героїзму, патріотизму та відваги. І сьогодні, в час російсько-української війни, це свято надзвичайно актуальне, адже саме завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму – вдається зупиняти російського агресора.

  Саме 14 березня 2014 року понад 500 бійців Самооборони Майдану прибули на полігон у Нові Петрівці під Києвом. Так розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону.

  Феномен добровольства здавна притаманний українцям. Одним із перших таких прикладів можна назвати Запорозьку Січ - воєнізовану структуру з добровольчих батальйонів, які століттями боронили Україну. Інший приклад - легіон Українських Січових Стрільців, до лав якого в той час записалося майже 20 тисяч добровольців, але згодом австрійська влада дозволила лише 2500 воякам прийняти присягу й утворити легіон УСС. Потім було полум'я Другої світової - і знову добровольці першими стали на захист вітчизни.

  Новіший приклад - це Революція Гідності. В ті дні тисячі українських громадян спочатку пішли на майдани країни, висловлюючи протест проти антидержавної політики тодішнього вищого керівництва країни, а потім зі зброєю в руках першими протистояли озброєній російській армії.

  Українські добровольці стали гордістю українського народу. І сьогодні ми вшановуємо наших добровольців, які з гідністю і мужністю протистоять ворожим атакам, захищаючи цілісність нашої держави України.

  Низький уклін вам, наші захисники, Божого захисту і щирі слова подяки кожному із вас за незламність бойового духу, приклад відповідальності за долю нації і держави.



 

Коментарі