Виставка-застереження “СНіД – проблема людства!”

  Щорічно 01 грудня згідно з рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я та Генеральної Асамблеї ООН, прийнятими у 1988 році, відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом.               

  На сьогодні ситуація з ВІЛ – інфекції (СНІДу) характеризується в світі як пандемія, а нашій державі в цьому процесі належить сумне лідерство – 5 місце в світі.

  СНІД – це кінцева стадія інфекційного захворювання, викликаного вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ). Він вражає спеціальні клітини крові (лімфоцити), які відповідають за захист організму від різних мікробів та пухлин, і поступово вбиває ці клітини. Імунітет знижується, і це призводить до виникнення інфекційних захворювань, що вражають легені, шкіру, органи травлення, нервову систему.

  Відомо, що від початку світової епідемії ця хвороба забрала життя понад 32 мільйонів людей. На сьогоднішній день ВІЛ – інфікованим надається безоплатна і доступна терапія, яка може продовжити їх життя. Але кожному слід пам’ятати: інфікування здебільшого є наслідком власної поведінки людини. Жодна людина у світі не застрахована від зараження вірусом імунодефіциту.

  СНІД загрожує нам усім, тому будьте обережні, цінуйте та бережіть своє життя. Не будьте байдужими! Проблема СНІДу стосується кожного!








 

Коментарі