Музика торкається душі.

 



                                     Музика пробуджує мрію в людей усього

світу, і насамперед у ті часи, коли для мрії

в житті місця взагалі не залишається.

Рудольф Шенкер

Сьогодні ми відзначаємо Міжнародний день музики. То яке ж значення має для нас музика?

Музика володіє величезною силою, яка мелодійними звуками торкається струн нашої душі. Вона творить дива з людськими почуттями та емоціями. Вона може змусити зронити сльози через переживання за ліричним героєм пісні, посміхнутися, коли  сум оповиває душу, або підспівувати та танцювати під ритмічну мелодію. Ось така різноманітна музика, ось таку силу вона має. Але чому саме музика так впливає на наші емоції? На мою думку, причин доволі багато.

Музика – це спосіб самовираження. Багато людей намагається віршувати, і цим передавати свої почуття через мистецтво. Але інші з такою  самою метою створюють мелодії. І те, те допомагає розкрити свої емоції та переживання.

Якісь пісні асоціюються з різними моментами життя. І тоді ми думаємо: «Ця пісня ніби про мене написана» І схожих пісень багато, але саме ця запам’ятається найкраще, а можливо й стане улюбленою на багато років.

Коли людина займається спортом, вона вмикає музику. Навіщо? Доведено, що музика сприяє підвищенню продуктивності та задоволенню від роботи.

Отже,  музика – це мистецтво самовираження. Вона буває різною, але незмінним залишається одне – вплив на людину, а саме на її емоції та почуття. Змушує заплакати або посміхнутися, танцювати та співати або замислитися над певними словами, співчувати або радіти разом з іншими, – усе це може зробити музика, така різноманітна та мелодійна.

“Коли я чую музику, мені не страшні ніякі небезпеки. Я невразливий. Я не бачу ворога“.  Генрі Девід Торо

Коментарі