Навігатор професій «Всі професії хороші».


«Якщо корабель не знає, до якого причалу він тримає курс,

 то ніякий вітер не буде йому супутнім»

(Сенека)

У світі існує безліч професій. Як же зорієнтуватися серед цієї кількості? Як знайти серед тисяч ту єдину, яка стане справою всього життя? Саме ці питання стоять перед старшокласниками, випускниками. Дати людині щастя улюбленої праці – означає допомогти їй знайти серед безлічі доріг ту, на якій найяскравіше розкриваються індивідуальні творчі сили і здібності її особистості. Завдання бібліотеки допомогти дітям зробити правильний вибір. Правильний вибір професії – один з головних кроків в житті молодої людини. Щоб правильно орієнтуватися в просторі вибору професій, треба, щоб хтось міг надати об’єктивну і своєчасну інформацію про цей простір. 

Саме з цією метою в бібліотеці провели для старшокласників інформаційну годину: Навігатор професій «Всі професії хороші». Учні  мали змогу познайомитися з новими сучасними, незвичайними, найбільш високооплачуваними, найбільш затребуваними професіями.

Для того щоб уникнути помилок і розчарувань у виборі професії, молодим потрібно пам’ятати золоту формулу «Хочу – Можу – Треба». Тільки тоді вони оберуть собі професію до душі і зможуть принести користь суспільству, бо лише трудом дорослішають душі, і лише трудом на світі сущі ми.



 

Коментарі