Тиждень дитячого читання «Нація, яка читає – непереможна».

 


Щороку хвилююча мить чарівної весни приносить до бібліотек України традиційне і довгоочікуване свято — Всеукраїнський тиждень дитячого читання – час, сповнений дивовижного книжкового розмаїття, свято тих, хто творить книгу, і тих, хто любить читати, дні веселих пригод і літературних відкриттів. Цього року Тиждень читання у дитячих бібліотеках проходив  під гаслом «Нація, яка читає – непереможна».

Наша бібліотека теж долучилася до Всеукраїнського тижня читання, та провела ряд заходів спрямованих на популяризацію книги та читання.

·        В перший день представили читачам інформаційну вітрину «І є держава Україна, і є її нескорений народ».  Тут читачі могли ознайомитися з історією нашої країни, дізнатися, що українці споконвіків уміли боронити свою землю. При тім ніколи не загарбували землі інших народів.


          Другого дня на огляд читачів представили літературний глобус «Разом з книгою відкриваємо світ».  Де запрошуємо відвідувачів познайомитися з історією інших країн.



·        Наступний огляд: виставка – відкриття «Книги читаємо - розумне черпаємо».  Яка знайомить нас з захоплюючим світом знань, дивовижним навколишнім світом та його загадками.



·        А сьогодні  мандруємо в дивосвіт: до вашої уваги виставка – мандрівка «Живої природи душа промовляє». Ми хочемо донести дітям, що в цьому домі є місце всім: і людям, і тваринам, і квітам, і небу, і сонцю.



·        І знову цікавинка: виставка – порада «Для вас хлопчики й дівчатка».  

На виставці представлена література про те, як стати розумним, кмітливим, стильним, модним, охайним, хазяйновитим.



·        А цього дня в нас був день періодики, до уваги відвідувачів прес – калейдоскоп «Вернісаж періодичних видань».  Це інформаційна виставка, де представлені найновіші періодичні видання для юних читачів, на всі смаки.



·        І от, на жаль, наблизився до завершення наш тиждень. І на останок ми ознайомилися з черговою порцією книжкових перлин: літературний калейдоскоп «Зорепад книжковий ювілеїв». Тут можна ознайомитися з письменниками – ювілярам та книгами – ювілярами 2022 року.


·          Але і це ще не все, ми ж не могли пропустити таку подію: щороку 2 квітня у світі відзначають Міжнародний день дитячої книги. Цьому дню ми присвятили казковий калейдоскоп «З казкою навколо світу».


 Читання має здатність відволікати від тривоги, заспокоювати, дає можливість зануритися у вигадані світи, захистити, хоч на короткий час, від страшної реальності. Тож влаштуємо книжкове свято нашим дітям!

І пам’ятаємо: НАЦІЯ, яка ЧИТАЄ — НЕПЕРЕМОЖНА!



Коментарі