Позитив – акція «Перлини народного гумору»


Щорічно 1 квітня в Україні та світі відзначають День сміху – позитивне весняне свято. Назва говорить сама за себе – цей день має бути жартівливим та веселим. Правда, сміх буває різним і сьогодні більшість українців зовсім воліють уникати подібних вираження почуттів і емоцій. Причина проста – Україна другий квітень зустрічає в умовах війни. Обтяжливе інформаційне поле постійно намагається підвести нас до одного і того ж питання: «А чому радіти? Зараз не до веселощів!». І все ж, навіть у самій наймудрішій Книзі всіх часів і народів, у Святому Письмі, є такі слова: «Завжди радійте».

Сміх – це одна з найкращих речей, яку ми можемо робити для нашого здоров’я. він сприяє нормальній роботі серця, знижує артеріальний тиск, підвищує імунітет, оберігає від депресії. Сміх підвищує загальну якість життя – люди, які люблять пожартувати, як правило, мають адекватну самооцінку, меншу тривожність, легше знаходять друзів і однодумців у житті. Гумор часто допомагає вийти з важкої життєвої ситуації, розряджає напругу у відносинах, знімає стрес, піднімає моральний дух.

Українці були завжди щедрими на гумор і сатиру. Свого часу на весь світ прославились такі видатні українські гумористи: Остап Вишня, Степан Олійник, Павло Глазовий та інші.

Сьогодні, як ніколи, важливо знайти привід для посмішки, адже смуток нам не допоможе. Пам’ятаймо, що гумо і сміх – відмінна зброя. Тож, зберігайте позитивний настрій, посміхайтеся частіше і даруйте однин одному радість!

Все буде Україна!

Ми з нашими читачами теж трішки пожартували.


Коментарі